Temišvar
Lokacija
Rumunija
Država
2 dana
Trajanje
od 30.08.2018. do 31.08.2018.
Termin
Jednodnevni izlet autobusom

Temišvar

TEMIŠVAR (rumunski: Timişoara, mađ. Temesvár, nem. Temeschburg / Temesvar) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Sa 412.753 stanovnika Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji. Temišvar je poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Temišvar je i najveći  kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

 

1

1.dan

Polazak iz Paraćina u ranim jutarnjim časovima (02.00 h). Vožnja do granice sa usputnim pauzama i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti.
Dolazak u Temišvar (Timişoara), najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica
(sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja.

Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine).

Poseta srpskoj sabornoj crkvi, u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Večera, noćenje.

2

2.dan

Duručak, nakon doručka slobodno vreme za individualnu šetnju, obilazak tržnog centra Iulius mall i oko 19 časova polazak za Srbiju.

Dolazak u kasnim večernjim časovima.

 

 

Kontaktirajte nas za sva pitanja

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– uslugu polupansiona u hotelu „Arizona“ u Temišvaru
– razgledanje Temišvara u pratnji lokalonog vodiča
– usluge predstavnika agencije
– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– individualne troškove
– putno zdravstveno osiguranje (do 18 god – 120 din, od 18 do 70 god – 240 din)

Način plaćanja:
– na pet mesecnih rata ( jul – novembar)

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA EUROPA TOURS

Dodatne Infomacije

Veličina grupeAranžman je rađen na bazi 40 plativih putnika
Aranžman obuhvataPrevoz autobusom na relaciji navedenoj u programu, Razgledanje Temišvara sa vodičem, Troškove organizacije putovanja, Usluge predstavnika agencije, Uslugu polupansiona u hotelu „Arizona“ u Temišvaru
Aranžman ne obuhvataindividualne troškove, putno zdravstveno osiguranje (do 18 god – 120 din, od 18 do 70 god – 240 din)
Uslovi plaćanjana pet mesecnih rata ( jul – novembar)
UsloviUz ovaj program važe opšti uslovi putovanja TA Europa Tours

Utisci sa Putovanja

5.00 ocenjeno od 1 Utisak sa putovanja

Nema još uvek utisaka sa putovanja.

Napišite Utisak sa Putovanja

Ocena